• DSC_1270
  • DSC_1310
  • http://wowslider.com/
  • DSC_1336
1 2 3 4 5 6 DSC_12707 DSC_13108 DSC_13249 DSC_133610
wow slider by WOWSlider.com v8.6
U Novom Sadu održana treća prezentacija javnog poziva

U Novom Sadu održana treća prezentacija javnog poziva

10. juna godine, u prostorijama Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu, održana je treća po redu prezentacija Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase/biogasa. Zahvaljujući ovoj prezentaciji, zainteresovani investitori i predstavnici relevantnih institucija detaljno su se upoznali sa njegovim ciljem, modelom, uslovima i rezultatima do kojih treba da dovede.

Nakon pozdravne reči koju je prisutnima uputio gospodin Jovan Vujičić, Maja Matejić, portfolio menadžerka za energetiku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i menadžerka projekta „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji” prisutnima je predstavila projekat kojim upravlja, a zatim ih upoznala sa kompletnim okvirom i detaljima poziva, pozicijom investitora, ulogom banaka i uslovima za apliciranje. Njoj se u prezentaciji konkursa i njegovih detalja, ali i u odgovorima na brojna pitanja zainteresovanih privrednih društava, zadruga i fizičkih lica koja su prisustvovala ovom događaju, pridružio Rastislav Kragić, samostalni savetnik MInistarstva rudarstva energetike Republike Srbije koje realizuje poziv.

Kompletna dokumentacija i informacije o Javnom pozivu mogu se naći na internet prezentacijama Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije (http://www.mre.gov.rs/energetska-efikasnost-obnovljivi-izvori.php#a54) i projektnom sajt, na linku: (http://biomasa.undp.org.rs).Ovaj poziv, koji je otvoren od 8. maja do 15. oktobra 2015. godine, raspisalo je Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije kako bi pružilo podršku  investitorima u izgradnji do osam postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase ili biogasa. Bespovratna finansijska sredstava za realizaciju poziva u ukupnom isnosu od 1,6 miliona USD obezbeđuju Globalni fond za životnu sredinu i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) kroz projekat „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji”. Pojedinačne donacije po projektu iznosiće 15% od investicione vrednosti projekta, odnosno maksimalno 266.000 USD, pod uslovom da je ukupna investiciona vrednost projekta veća od 1.200.000 USD