• DSC_1270
  • DSC_1310
  • http://wowslider.com/
  • DSC_1336
1 2 3 4 5 6 DSC_12707 DSC_13108 DSC_13249 DSC_133610
wow slider by WOWSlider.com v8.6
U Kruševcu održana četvrta prezentacija javnog poziva

U Kruševcu održana četvrta prezentacija javnog poziva

11. juna 2015. godine u prostorijama Regionalne privredne komore Kruševca (RPKP) održana je četvrta prezentacija Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase/biogasa.

Nakon pozdrava koji je prisutnima uputio predsednik RPKP, Predrag Vukićević, predstavnici institucija uključenih u kreiranje i realizaciju poziva predstavili su njegove uslove, svrhu, i tehničke detalje. Rastislav Kragić, samostalni savetnik MInistarstva rudarstva energetike Republike Srbije i Maja Matejić, portfolio menadžerka za energetiku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i menadžerka projekta „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji” upoznali su prisutne sa mogućnostima poziva, a zatim odgovarali na pojedinačna pitanja zainteresovanih privrednih društava, zadruga i fizičkih lica koja su prisustvovala ovom događaju.

Poziv koji je raspisalo Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije kako bi pružilo podršku investitorima u izgradnji do osam postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase ili biogasa otvoren je do 15. oktobra 2015. godine,. Bespovratna finansijska sredstava za realizaciju poziva u isnosu od 1,6 miliona USD obezbeđuju Globalni fond za životnu sredinu i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) kroz projekat „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji”.

Kompletna dokumentacija i informacije o Javnom pozivu nalaze se na internet prezentacijama Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije (http://www.mre.gov.rs/energetska-efikasnost-obnovljivi-izvori.php#a54) i na sajtu projekta na linku (http://biomasa.undp.org.rs).