• DSC_1270
  • DSC_1310
  • http://wowslider.com/
  • DSC_1336
1 2 3 4 5 6 DSC_12707 DSC_13108 DSC_13249 DSC_133610
wow slider by WOWSlider.com v8.6
Održana peta prezentacija javnog poziva

Održana peta prezentacija javnog poziva

U četvrtak,18. juna 2015. godine u prostorijama Regionalne privredne komore Niš (RPKN) održana je peta u nizu prezentacija Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase/biogasa. U sali punoj zainteresovanih aktera, predstavnika relevantnih institucija i medija predstavnici Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i MInistarstva rudarstva energetike Republike Srbije predstavili su okvir vezan za proizvodnju toplotne I električne energije iz biomase, a zatim i predstavili sam poziv.

Nakon pozdravne reči koju je prisutnima uputio generalni sekretar RPKN, Vladimir Dodić, Maja Matejić, portfolio menadžerka za energetiku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i menadžerka projekta „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji” najpre jeu poznala prisutne sa projektom koji predvodi, a zatim i sa detaljima poziva. Njoj se u prezentaciji konkursa i njegovih detalja, ali i u odgovorima na brojna pitanja zainteresovanih privrednih društava, zadruga i fizičkih lica koja su prisustvovala ovom događaju, pridružio Predrag Milanović, samostalni savetnik MInistarstva rudarstva energetike Republike Srbije koje realizuje poziv.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase/biogasa raspisalo je Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije kako bi pružilo podršku investitorima u izgradnji do osam postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase ili biogasa. Bespovratna finansijska sredstava za realizaciju poziva u isnosu od 1,6 miliona USD obezbeđuju Globalni fond za životnu sredinu i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) kroz projekat „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji”. Poziv je otvoren je do 15. oktobra 2015. godine,.

Kompletna dokumentacija i informacije o Javnom pozivu nalaze se na internet prezentaciji Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije (http://www.mre.gov.rs/energetska-efikasnost-obnovljivi-izvori.php#a54) kao in a sajtu projekta, na linku (http://biomasa.undp.org.rs).