• DSC_1270
  • DSC_1310
  • http://wowslider.com/
  • DSC_1336
1 2 3 4 5 6 DSC_12707 DSC_13108 DSC_13249 DSC_133610
wow slider by WOWSlider.com v8.6
Projekat „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji” predstavljen u Energetskoj zajednici

Projekat „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji” predstavljen u Energetskoj zajednici

Rezultati UNDP/GEF Projekta „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji” predstavljeni su na petom sastanku Koordinacione grupe za obnovljive izvore energije Energetske zajednice.  Sastanak je održan 22. marta u prostorijama Energetske zajednice u Beču. Prezentaciju projekta održala je Maja Matejić, menadžer projekta i portfolio menadžer za energetiku u UNDP.

Na sastanku su razmotreni dosadašnji rezultati u ostvarivanju ciljeva 2020. koji se odnose na učešće obnovljivih izvora energije u bruto finalnoj potrošnji zemalja članica, kao i globalni trendovi za 2030. godinu. Takođe, prezentovane smernice za uvođenje kompetitivnog procesa (aukcija) u dodeli podsticaja proizvođačima električne energije iz obnovljivih izvora i smernice za tehničku i obračunsku integraciju tzv. „prosumera“ (proizvođača/potrošača) u elektrodistributivnu mrežu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Energetske zajednice kao i nadležnih nacionalnih ministarstva i regulatornih tela, predstavnici Međunarodne agencije za obnovljive izvore energije (IRENA), predstavnici međunarodnih finansijskih institucija i donatora.

 

Agenda petog sastanka Koordinacione grupe za obnovljive izvore energije Energetske zajednice

 

Prezentacija UNDP/GEF Projekta „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji”